Hammaslääkäripelko

Hammaslääkäripelko on tavallista

Hammaslääkäripelkoa ei ole syytä hävetä. Voi olla helpottavaa ajatella, ettet ole pelkosi kanssa yksin. Lähes puolet aikuisista jännittää tai pelkää hammaslääkärillä käyntiä.

Usein hammaslääkäripelko johtuu aikaisemmista epämiellyttävistä kokemuksista, tulehtumisen tai kivun pelosta tai muuten epämukavasta tunteesta. Kivun pelkoon on tarjolla monia lieventäviä menetelmiä.

Ota pelko puheeksi!

Pelon ja jännityksen tuntemuksia ei pidä häpeillä. Keskustele niistä avoimesti hammaslääkärisi kanssa. Hammaslääkäripelko kannattaa tuoda esille jo ajanvarauksen yhteydessä, näin sinulle varataan enemmän aikaa hoitotilanteeseen.

Säännölliset käynnit ja tuttu lääkäri auttavat

Pelosta huolimatta hammaslääkärissä kannattaa käydä säännöllisesti. Mitä useammin suu hoidetaan sitä pienempiä hoitotoimenpiteitä tarvitaan.

Hammasasioiden keskittäminen yksiin käsiin voi sekin helpottaa tilannetta. Luottamuksellinen ja pitkäaikainen hoitosuhde omaan tuttuun hammaslääkäriin edesauttaa usein miellyttävää hoitokokemusta.

Kipua lieventäviä menetelmiä

Tämän päivän hammashoidossa on käytettävissä monia kipua lieventäviä menetelmiä, muun muassa puudutus ja kipulääkitys.

Keskustelemalla eri kivunlievitystavoista hammaslääkärisi kanssa voitte yhdessä valita tilanteeseen sopivan vaihtoehdon.